Thursday 2 July 2015

البطاطس اليونانية - بطريقتي - وصفة خفيفة و صحية

^_^ مساء الناس اللي بتحب الاكل الصحي و اللذيذ و في نفس الوقت بتحب البطاطس و اخواتها 

، جايبة لكم طريقتي السهلة و الصحية لعمل بطاطس تنفع للفطار او للسحور او للغداء الايام العادية 
  الوصفة يونانية بالاصل بس كعادتي
لازم اعمل تدخلاتي و لمساتي في اي وصفة ^_^ 

على فكرة البطاط بالرغم من الكاربوهيدرات اللي فيها بس
ما تزيد الوزن الا حسب طريقة الطهو يعني لو مقلية اكيد هتزيد السعرات و لو مسلوقة ما هتزيد سعرات و هتعطي طاقة لنشاط الجسم و في انواع ريجيمات تعتمد على البطاطس المسلوقة .

.الوفة هده تنفع تتاكل ساخنة و تنفع تخليها تبرد و تتاكل باردة كمقبلات او سلطة 
ممكن كمان تضيفي لها البيض المسلوق او قطع النقانق او خبز محمص او اي اضافة  تحبي 
هالوصفة لزييييييييييييزة جدا وسريعة 

مدة التحضير : 40 دقيقة 

الطريقة : 

تقطعي البطاطس مكعبات و تشوحيها في طاسة تيفال مع ثلاث ملاعق زيت زيتون و ممكن بالزبدة بتطلع اشهى بعد  تظلي تقلبي و هي بتتشوح لغاية ما تشوفيها استوت 
لما تلاقيها استوت ، صبي عليها التتبيلة اللي هي : اوراق بقدونس + نعناع مجفف 
مدقوق + ملعقة زيت زيتون + عصير ليمونة + رشة ملح + رشة فلفل 
و انقليها لطبق التقديم و بسم الله و بالهناء و الشفاء ^_^ 


No comments:

Post a Comment