^_^ مساء الناس اللي بتحب الاكل الصحي و اللذيذ و في نفس الوقت بتحب البطاطس و اخواتها
، جايبة لكم طريقتي السهلة و الصحية لعمل بطاطس تنفع للفطار او للسحور او للغداء الايام العادية
الوصفة يونانية بالاصل بس كعادتي
لازم اعمل تدخلاتي و لمساتي في اي وصفة ^_^
على فكرة البطاط بالرغم من الكاربوهيدرات اللي فيها بس
ما تزيد الوزن الا حسب طريقة الطهو يعني لو مقلية اكيد هتزيد السعرات و لو مسلوقة ما هتزيد سعرات و هتعطي طاقة لنشاط الجسم و في انواع ريجيمات تعتمد على البطاطس المسلوقة .
ما تزيد الوزن الا حسب طريقة الطهو يعني لو مقلية اكيد هتزيد السعرات و لو مسلوقة ما هتزيد سعرات و هتعطي طاقة لنشاط الجسم و في انواع ريجيمات تعتمد على البطاطس المسلوقة .
.الوفة هده تنفع تتاكل ساخنة و تنفع تخليها تبرد و تتاكل باردة كمقبلات او سلطة
ممكن كمان تضيفي لها البيض المسلوق او قطع النقانق او خبز محمص او اي اضافة تحبي
هالوصفة لزييييييييييييزة جدا وسريعة
مدة التحضير : 40 دقيقة
الطريقة :
تقطعي البطاطس مكعبات و تشوحيها في طاسة تيفال مع ثلاث ملاعق زيت زيتون و ممكن بالزبدة بتطلع اشهى بعد تظلي تقلبي و هي بتتشوح لغاية ما تشوفيها استوت
لما تلاقيها استوت ، صبي عليها التتبيلة اللي هي : اوراق بقدونس + نعناع مجفف
مدقوق + ملعقة زيت زيتون + عصير ليمونة + رشة ملح + رشة فلفل
و انقليها لطبق التقديم و بسم الله و بالهناء و الشفاء ^_^
No comments:
Post a Comment